afwerking

De laatste loodjes van de bouw van onze teardrop caravan.

Omdat we zelfvoorzienend willen zijn hebben we gekozen voor een zonnepaneel en een accu. Het zonnepaneel is 100 Watt en de accu 70Ah. Dit zou genoeg moeten zijn voor de koelkast, waterpomp, ventilator en de verlichting. Het zonnepaneel is flexibel zodat het mooi plat op het dak geplaatst kan worden. Het paneel heb ik vast gezet met goed 3M dubbelzijdig tape. De randen heb ik daarna afgekit. er zitten nog ogen om hem vast te schroeven maar die heb ik niet gebruikt omdat ik geen extra gaten in het dak wilde maken.

Omdat we gebruik maakte van een redelijk lang Alko-chassis hadden we op de dissel behoorlijk wat ruimte over. Hier plaatste ik een waterdichte zwart aluminium kist voor gereedschap, gasfles, barbecue, etc. Daarvoor een fietsenrack zodat deze ook mee konden.

Zowel links als rechts hebben we een Fiamma F35pro luifel gemonteerd. Tegen de zon en eventueel regen. Wel handig om bij beide deuren droog in en uit te kunnen stappen. De montagebeugels maakte mijn buurman van RVS even op maat.

De spatborden zijn van aluminium en alleen blank te koop. Een laag poedercoat maakte hier matzwart van. Met 5 M10 bouten zitten ze vast en je kan er zelfs op staan of zitten.