bouw van de wanden

Voor de bouw van de wanden heb ik eerst een tekening gemaakt in Illustrator en deze laten printen op 100% grootte. Deze tekening heb ik gelijmd op 9mm multiplex, uitgezaagd en dit werd de mal van de wanden. Zo kon ik de wanden van 18mm watervast multiplex exact uitfrezen met een bovenfrees, ik gebruikte hier een frees met een geleidewieltje voor. De uitsparingen in de wanden zijn voor de deur en het raam en de overige zijn voor gewichtsbesparing en zullen later opgevuld worden met isolatieschuim.

Voor de wanden gebruikte ik multiplex van 305 x 153 cm, deze zijn bij de betere houthandel te koop. Voordeel is dat je dan geen 2 of 3 stukken aan elkaar moet maken. Werkt makkelijker en is steviger.

Aan de onderkant heb ik een strook half ingefreesd die precies over de zijkanten van de vloer komen. Hierdoor leunt het gewicht van de opbouw op de vloer i.p.v. aan schroeven aan de zijkant van de vloer. Toen de beide zijwanden klaar waren was het tijd voor de binnenkant van de wanden. Hiervoor gebruikte ik 4mm triplex. De opening van de deur en het raam haalde ik na verlijmen er weer uit met de bovenfrees. In de binnenwand freesde ik ook de delen in waar straks de onderdelen van de kastjes en keuken in vielen. Belangrijk is dat deze sleuven zowel links als rechts exact gelijk zijn. Zo krijg ik straks een stevig geheel.

Dan 1 van de leukste werkzaamheden, het plaatsen van de wanden. Je krijgt dan een goed zicht hoe het allemaal gaat worden. Ik heb de linkerwand als eerste geplaatst, met pu-lijm en flinke schroeven in de vloer. Van de restanten hout kan je mooie mallen maken om alles haaks te houden. De rechterwand heb ik tijdelijk geplaatst omdat ik anders straks de tussenschotten van bv de keuken niet kan plaatsen.