het dak

Voor de “binnenkant” van het dak gebruikte ik 4mm buigtriplex. Dit is heel makkelijk te buigen en uitermate geschikt voor het ronde dak van onze Teardrop Trailer. Het op maat maken van het dak is wat lastig omdat alles rond is, nauwkeurig meten is dus belangrijk. De bovenkant van de zijwanden zijn half ingefreesd zodat het dak er netjes tussen en op valt. Verlijmen met pu-lijm.

Dan volgde alle dwarsbalkjes die ik zelf gezaagd heb van vuren planken. Deze zorgen voor de stevigheid en ik kan er straks de ventilator, het dakraam en de beugels voor de zonneschermen in vast schroeven. Als je het dak en de dwarsbalkjes er op plaatst wordt het echt een stevig geheel.

Toen alle balkjes er in zaten was het tijd voor de elektrische bekabeling. Hiervoor gebruikte ik speakersnoer 2 x 1,5mm in rood en zwart. Alle kabels kwamen uit bij het middelste achterkastje die weer in verbinding staat met het kastje in de keuken direct boven de accu. Zo komen alle kabels centraal bij elkaar wat straks het aansluiten makkelijker maakt. Nadat alle kabels er in zaten tijd voor isoleren met piepschuim. Alle tussenruimtes heb ik opgevuld met pur-schuim. Daarna kon ik de wanden isoleren en bekleden met 4 mm triplex.

Daarna het dak gedicht met 4mm buigtriplex. Platen ruim er op lijmen en de randen daarna met de bovenfrees afwerken. Het dakraam is 6mm getint lexaan wat aan de buitenkant er op wordt gelijmd. Met buigtriplex kon ik netjes het kozijn er voor maken. Als dat er op zit krijg je echt een goed zicht hoe de teardrop er uit gaat zien. Probleem was dat ik in een dichte tent in de tuin heb gebouwd waardoor ik tijdens de bouw nooit echt vanaf een afstandje kon kijken.