bouw van de vloer

De vloer van onze teardrop trailer wilde ik isoleren met piepschuim dus moest het dubbelwandig worden. Als bodemplaat heb ik 9mm betonplex gebruikt, dit is te koop in groot formaat 180 x 335 cm bij Houthandelonline.nl. Door het grote formaat heb ik geen naden. Betonplex is waterdicht dus ideaal voor de onderkant. 9mm klinkt wat weinig maar is dik genoeg en bespaart weer gewicht. Op de betonplex heb ik regels van 28 x 95 mm gelijmd en geschroefd. Ook de plekken waar de uitzetpoten kwamen kregen een stuk hout in de sandwich. Dan de ruimtes hiertussen opvullen met 25mm piepschuim voor de isolatie. Daarna de bovenkant gemonteerd van 4mm multiplex.

Waar straks de koelkast in de keuken komt heb ik een ventilatieschacht met roosters gemaakt voor de aanvoer van koele lucht. De vloer heb ik vastgezet op het caravan chassis met circa 18 M8-bouten.
Inmiddels waren ook de nieuwe 14″ velgen en banden aangekomen dus die zijn ook gemonteerd. Onder de keuken de beugel voor het reservewiel geplaatst en de uitzetpoten gemonteerd. De vloer is klaar, door met de bouw van de wanden.