het maken van de deuren

Amerikanen gebruiken vaak kant en klare deuren voor hun teardrop. Deze zijn prijzig maar je bent in 1 keer klaar. Bij de leverancier meerdere malen gevraagd naar de verzendkosten naar Nederland maar nooit antwoord gekregen, dan maar zelf bouwen. De grootste uitdaging is dat de deur waterdicht moet zijn. De oplossing was een frame van een caravanluik te gebruiken, deze zijn in meerdere formaten te koop en sluiten goed en waterdicht. De Nederlandse teardropbouwer Gobanna in Ijmuiden gebruikt deze ook en je kan de frames daar ook los kopen. Ik ben ze zelf gaan ophalen en kon toen gelijk even in de keuken gluren van dit bedrijf. Aardige mensen die de tijd voor je nemen en uitleggen hoe zij deze frames monteren in hun teardrops.

Nu had ik dus 2 losse frame waar nog een deur voor gemaakt moest worden. De constructie is eigenlijk eenvoudig, een houten middendeel met aan beide zijden een laag dibond. Maak de deur niet massief want dan worden ze erg zwaar. Het slot is standaard in de meeste caravans.

De ronde patrijspoort wordt normaal in binnendeuren gebruikt maar met veel kit aan de binnenzijde waterdicht te maken. De meegeleverde ijzeren schroeven heb ik vervangen voor RVS.

Het frame van Gobanna was wit en ik vond dat uiteindelijk niet mooi staan op de oranje wand van de teardrop. Ik heb ze uit elkaar gehaald en met een 2-componenten spuitlak mat zwart gespoten. De montage gaat met schroeven en klemmen aan de binnenzijde wat afgedekt wordt met een grijze rubberpees die je er bij krijgt. De ramen zijn in Duitsland in heel veel maten te koop. Gemaakt van aluminium met donker veiligheidglas er in. Ze kunnen ver uitgezet worden voor goede ventilatie. Aan de binnenkant komen Rollo’s, raar woord voor een verduisterings- en vliegengordijn in 1.